Saturday, August 11, 2012

First impressions



Apa yang korang tahu tentang first impressions?
dan apa pendapat korang?

***

Bila kita buat tanggapan
Kita tak boleh menilai orang dari luaran.
Bukan sekadar dengan satu pandangan
Kita dah tahu luar dan dalam.

Dulu sem 1 ada belajar tajuk ni dalam comm. skill
apa dan bagaimana nak handle first impression orang terhadap kita.
Tapi rasanya takde pulak lecturer ajar, 
macam mane nk handle first impression kita kat orang.

Jadi bukan salah saya,
kalau tetiba first impression saya adalah yang buruk-buruk aje,
haha.. 

Sorry ye ustaz,
kelas pertama dengan ustaz hari tu..
saya dah fikir yang buruk-buruk aje tentang ustaz
dah ustaz macam berlagak je
no wonder lah saya berfikiran yang tidak-tidak.

Tapi sekarang,
Ustaz memang yang terbaiklah!
Senyum dan betulkan bila kitorang buat kesalahan.
So ustaz..
Sorry for my bad first impression to you.


*First impressions memang selalunya salah kan? so pengajarannya jangan mudah bersangka buruk!
Dush! kena kat batang hidung aku sendiri.




10 comments:

Aishah Jahirah said...

pendapat akak,first impression tak semestinya tepat spt yg kita tgk tu...apapun terpulang pd pandangan msg2...;)

♥ HanaHyun ♥ said...

sy ni selalu klu tgk org 1st impression selalu x elok...tapi rupa2nya org yg kte anggap bad tu la yg baik..huhu...lps ni xleh bg tggapan dri luyaran je kan...

noraauliyya said...

Aishah Jahirah : mmg tak tepat pun. sbb kita tak knl pun siapa org tu.

noraauliyya said...

♥ HanaHyun ♥ : tu lah, saya pun macam tu. kna belajar tuk sentiasa bersangka baik kan.

♥ HanaHyun ♥ said...

yup..btol tu..tak kena maka tak cinta..haha..tetibe

eyjalukman said...

huhu 1st impression ni slalu salah . tgk org tu cm sombong , tp baik je plak . walhal muka yg baik plak cm sombong . hehh

khaifaiz said...

tgk kt diri sendiri dulu baru tgk kt orang lain...

teha said...

betol2.. kdg2 1st impression tu slh jugak.. hihihi

auni shahira said...

betol2...kita kadang2 sellau pandang serong pandang pertama...
tah betol tah tidak,,,hehe

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...