Wednesday, May 9, 2012

Malu nak baca.

Hari- hari ngadap facebook, twitter.
Tak twitter, facebook pulak.
Pastu twitter balik..
Pastu...
Pastu...

Sampai tak da apa nak buat.
belek la home tu sampai berpinar bebola mata.
Ada yang luah itu..
luah ini..
ada yang happy..
ada yang sedih..
dan ada jugak "#$^&(*%#@!#~%%*(()

Faham tak?
faham tak apa dengan apa yang nak disampaikan ni?
faham tak maksud ni "#$^&(*%#@!#~%%*(()?
Okay, setelah menterjemahkannya via google translate.
Maksudnya "memaki hamun"
hahaha jgn marah....

Even kita ternampak status tu..
Baru ternampak..
Otak dah bg tau mata
dan kemudian sampai ke hati..
Hati dah baca..
Macammana baca dalam hati ek?
Ah, pedulikan. bukan tu yang aku nak perkatakan.

Malu lah..
Malu nk baca status macam tu..
Dalam hati "ya Allah, ya Allah aku terbaca"

Alah kau bajet baik sangat.
NOOOOO! itu bukan aku. Bukan nak bajet baik.
Tapi kau mengheret kami sama ke kancah "maki hamun"

Kau tahu, 
bila ada yang like status kau tu.. 
bila ada yang RT tweet kau tu..
Kau bawa saham kau ke SANA.

Dan apabila makin ramai like, dan RT..
Saham kau melonjak naik tanpa kau susah payah.
Cuma duduk rumah goyang kaki je.

Eh, aku cakap ni umum tau..
So nanti cek balik.
Sekadar memperingati.

18 comments:

MeeRole said...

aku paling benci baca status fb yang maki hamun tapi tak nak ckap maki hamun kat sape..terluka hati aku yg lmbut ni bile baca status maki hamun..huhu

noraauliyya said...

kan, baik sabar je, xpyh maki hamun.. ish3.

Adylia Qarissa said...

dkna tak boleh tweet ;p

noraauliyya said...

ape yg tak leh tweet?

hanaahmad said...

cuba beralih arah dengan membaca buku pula? :)

noraauliyya said...

ada je baca buku..

eyjalukman said...

adoi ,bila baca status maki hamun tu,rsa mcm bosan je tgk . haihh

noraauliyya said...

ummm, bukan takat bosan eyja. kalau blh taknak tgk pun..

rAIHan said...

org macam-macam ragam.

jemput singgah:
http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/my-nestle-incredible-story.html

hafiz hafizol said...

x pernah pun tweet ngan kite kan? Haha

noraauliyya said...

rAIHan : lain org lain pe el..

noraauliyya said...

hafiz hafizol : tak tweet bkn bermkna smbong taw..

Atiqaa Payung said...

Kdg2 bosan tgk org yg sama je update status. asyk2 dia bosan. so tu yang skrg rajin update blog skit kehkeh

V said...

 JOM MENONTON ,BERNAMA TV TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv ,emastv,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis ,Astro Box Office Movie ,hbo movie,star plus,national geografi,net geo, discovery channel ,AXN BEYOND HD,Bloomberg Tv,Cinamax,dan banyak lagi  DI http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html  menonton secra percuma tak perlu daftar dan x perlu bayar
TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI jom terjahhhhhhhhhhhhh ,maklumat penting,ada ketikanya sesetengah saluran tidak beroperasi kerana masaalah server down atau pun offline,Terdapat juga pelbagai siaran radio dan tv dari pelbagai negara di sini live hanya untuk anda,terdapat juga pelbagai siaran telivisi dan radio online indonesia di sini..

noraauliyya said...

Atiqaa Payung : haha sama la.. nak merajinkan jari menaip la pas ni..

noraauliyya said...

V : komen kau la paling panjang v, even takde kena mengena langsung dgn entry aku.

khaifaiz said...

simpan dan sabar je dalam hati...

elyna mirsada said...

singgah cni..^_^