Thursday, January 5, 2012

Sakit mata!




Memang musim sakit mata ke sekarang nih? Auliyya baru kali pertama kena penyakit nih. Berjangkit dari seseorang mungkin. Sakitnya tak macam gambar kat atas nih, malah lagi teruk. Ada gelembung air dekat mata putih.

 Dah seminggu, mula ingat tak serious. tapi semalam bila pergi klinik. Doktor suruh rujuk pakar mata kat Hospital Serdang. Katanya mata putih Auliyya terkoyak dan bengkak. Takut merebak ke mata hitam. Risaunya.. yelah hati perempuan.. secara jujurnya menangis jugak lah bila dapat tahu.Ya Allah, sakitnya hanya Allah yang tahu.. mungkin Auliyya banyak khilaf dengan Nya..Astaghfirullahal'azim.

Perasaan risau ni lagi bertambah bila semalam mata kiri pun dah mula merah. Doktor cek mata kanan, katanya dah kabur, ya Allah sembuhkanlah hambaMu ini.

Oh ya, Auliyya minta maaf pada semua sebab dah lama tak update entry,bukan semua orang boleh update setiap masa kan. Mohon semua doakan Auliyya cepat sihat. 

Pukul 9 pagi nanti, Auliyya nak pergi Hospital Serdang dengan kawan. Nasib baik tak jauh dari Bangi. Doakan segalanya baik-baik saja ya.

16 comments:

RinsyaRyc said...

penah kena red eyes.. sakit wuwuw... smoga cept smbuh ek~

noraauliyya said...

@RinsyaRyc : tenkiu rynn.. um sakit sangat, mmg sakit mata rasa dy cam niw ea?

khaifaiz said...

semoga cepat sembuh yer...

kim heeruul said...

skrg ini kat tempat kerja gua musim demam..
ramai member2 gua deman..
btw,gua harap lu cepat sembuh.. =)

MeeRole said...

Smoge cpat smbuh ye..

khairul akmal bin azman said...

hope cepat baik k..
banykkn dok kat air cond aw

noraauliyya said...

@khaifaiz : makaseh bro. hehe.

noraauliyya said...

@kim heeruul : ameen tenkiu ! tulah musim la skrg ni kan..

noraauliyya said...

@MeeRole : tenkiu meerole.

noraauliyya said...

@khairul akmal bin azman : yelah. hehe tenkiu yew.

Tea said...

jgn gosok2 mata tu yunk...

aswadz said...

teringat lak masa aku kena skt mata masa puasa thn lepas. 3 minggu mc. nsb baek masa raya dah sembuh.

Syafiq Ikmal said...

Salam..boleh sy tahu x mata awak ni dah ok ke?

Syafiq Ikmal said...

Mata dah ok ke?

noraauliyya said...

@syafiq Ikmal Alhamdulillah dah okay. tapi ambil masa jugak la.

Syafiq Ikmal said...

alhamdulillah...mata saya pun getting better...