Tuesday, November 15, 2011

5 Sebab pasangan suka menipu dalam perhubungan.

Semua orang tahu bahawa kejujuran sangat penting dalam sesebuah perhubungan. Namun sehebat mana pun kita merancang, kita pasti didatangi masalah. Ada je yang berlaku, salah faham, cemburu.. Tapi yang menyebabkan keretakan hingga membawa kepada perpisahan selalunya adalah PENIPUAN.

Antara sebab pasangan kita menipu adalah..Bosan / Jemu : 
Kadang-kadang sesetengah pasangan jemu dan mudah bosan dengan perhubungan mereka, apatah lagi apabila tidak diberi perhatian dan mereka rasa tidak dihargai..


Balas dendam :
Mungkin seringkali ditipu oleh pasangan, dia bertindak untuk membalas dendam kepada pasangan barunya.. kononnya dia benar-benar sayang sedangkan niatnya hanya untuk memuaskan hati.
Hidup terkongkong :
Biasanya pasangan suka mengawal apa yang kita lakukan. Ruang kebebasan menjadi terhad.. Lama kelamaan dia menjadi dia menjadi benci. Nak pergi hang out dengan kawan-kawan.. Kata pergi library..
Power of money :
Bercinta disebabkan kemewahan dan kekayaan pasti penuh dengan penipuan..Si dia cuma cintakan wang kamu.. Selagi kamu berduit.. selagi itulah dia setia.
Orang ketiga:
Bila sesuatu hubungan di cemari oleh orang ketiga, mereka mula mencipta penipuan dengan pelbagai alasan supaya tidak di ketahui pasangan.. Orang ketiga,, sebenarnya bukan salah dia. Tapi salah kita jika tak pandai jaga hati dan perhubungan.. Kalau tak layan.. tak jadi..


Seeloknya jika sudah tidak sefahaman.. tak perlulah menjadikan penipuan sebagai adunan. Berbincang dengan baik. Selesaikan dengan cara yang baik.. Jika ada yang bersikap seperti di atas " sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua" Lambat laun semuanya akan terbongkar.. dan mengundang masalah yang lebih besar.8 comments:

Tea said...

Meh ni 5 alasan lain pula:

dia tipu kerana:

1. sayangkan kamu..
2. taknak lukakan hati kamu..
3. menjaga rasa kamu..
4. ingin kamu sentiasa gembira..
5. ingin sentiasa ada dalam hidup kamu..

Chegu said...

betul, betul, betul, tak perlu nak tipu2, bincang, cari keputusan, dan teruskan hidup, weeee...hehehe

khaifaiz said...

kekadang terpaksa juga tipu sunat...

budak penjara said...

seb baik aku sentiasa jujur ngn tunang aku..hehe

Myez.. said...

hubungan perlu keikhlasan.. =)

RinsyaRyc said...

<---xdep pengalaman.. x dpt tulis entri camneh.. hik 3


<---power of money.. erk. taklah! haha

Si qusowt said...

ya!power of money!prnah kene kot.hahaha
bodo nye time 2

hafiz hafizol said...

Setuju komen TEa.. hi3