Monday, October 31, 2011

Blogger famous berlagak sombong.




Tersentak? Tersentap? Blogger-blogger famous ni memang berlagak eh? Mentang-mentang lah dah popular. Tak nampak dah blogger-blogger yang baru nak naik nih. Dia rasa dia hebat lah. Layan blogger yang sama taraf dengan dia je. Bangga la kot dengan follower ramai? Dengan komen yang banyak?

Mungkin ada dikalangan blogger berpendapat macam tuh kan.. Auliyya? Eh bukan lah.. Jangan salah faham okay. Auliyya sangat hormat dengan semua blogger. Tak kira yang popular atau tak. Bagi Auliyya semua blogger sama je.

Bagi yang dah popular, itu satu bonus dan kelebihan bagi mereka, suatu ketika dahulu.. mereka sama jugak macam yang lain. Mereka famous? Itu usaha mereka. Tak perlu pertikaikan. Korang nak, korang kena usaha lebih lah.
Mereka sombong? Tak balas komen? Memilih? Cubalah positifkan minda dan fikiran kita, yang komen entry mereka bukan satu dua.. takkan nak balas satu-satu kan? Mereka tak sombong, Auliyya bukan main redah je cakap. Tapi kenyataan. MUNGKIN! Mungkin ada.. Tapi ramai blogger yang famous nih baik, macam BEN ASHAARI, YUYU ZULAIKHA, LYSSA FAIZUREEN dan yang lain-lain. Sebab setakat nih mereka beri respon yang baik. Ada komunikasi yang bagus.

Jadi, jangan cepat melalut dan mempertikaikan sesiapa. Kaji dan selidik sebelum membuat kenyataan atas sesuatu perkara.


Pendapat korang pulak?


35 comments:

Chegu said...

Rilek-rilek suda, ape nak kejar-kejar fofular kan, ade tu rezeki memasing, tulis utk kepuasan bukan utk kebanggaan, kan?

Tea said...

eh TEA TAK SOMBONGLAH.. MANE ADE TEA SOMBONG..(STATEMENT PERASAN POPULAR)

Aiisyah Gazali said...

setuju.. kalau nak famous, kenala usaha..

anda ditag : http://roseskalerful.blogspot.com/2011/10/game-tag.html

**::CIKNUURUL::** said...

hihi,.rilekss,cool2,.trik napas panjang2,.hehe,.CN suke terjah blog2 baru,.yg xpernah komen kt CN,.pastu CN suke balas sape yg duk komen je,.yg duk bertepek kt shoutbox tu lambat sket la,.bukan x singgah,tp utamakn yg dalam comment box dulu,.hihi,.appreciate tu penting!

hafiz hafizol said...

perdapat saya sama mcm anda. Hehehe. :)

saya femes tapi saya x sombong (perasan )

khaifaiz said...

kena betulkn niat

Izyan Masri said...

KITA BLOGGER2 KECIK2 NI KENA RESPECT N MINTAK TUNJUK AJAR DARI DIORANG.KANKAN :D

JAI said...

Setuju dengan apa yang diperkatakan. Pertingkatkan mana yang lemah pada diri dahulu. Kaji mana silap kita dan mana kurang. Insyallah bolehlah jadi blogger femes..huhu..

Nora - Statement Klik kat sidebar tuh elok ditarik balik..kang Nuffnang nampak kena ban wehh atas kesalahan Fraud Klik..takyah klik klik..ada rezeki takkan kemana..

Salam ziarah

PinKy MoMMa said...

kita menulis skadar berkongsi kan..so kalau nak nyombong tu memang tak de faedah pun huhu..lain lar kalau dapat berjuta juta dengan kesombongan itu ;p

berblogging utk cari kawan bukan lawan..

▪littleimie▪ said...

hye dear..dah letak blog u kat feed i.. tq dear sudi tukar =D

sy suker blog hanis zalikha..tp i think dia pun tak friendly sangat n blog lyssa secret pun orait coz dia friendly n cute jer =D

SpeakerSekolah said...

Entah le..payah nak ckap bloger fames sombong..tpi sye x sombong kn?*prasan femes ni*haha

anismelon said...

tak semua..yg okek toh okek la..yg sombong toh..lantak kan situ..weee

JAI said...

Tahniah..sebab remove apa yang disarankan. Insyallah adalah rezeki nanti. Keep up smart blogging

RinsyaRyc said...

itu hak dorang kalau nak blskomen or singgah kat blog kita~ x dpt nak slhkan sbb bloggers ada style masing2..

egegege ^^

Noramira Kassim said...

saya setuju pendapat awk :)

Run Away said...

ben ashaari antara yang baik../..selamat petang...salam kenal ya....;d.

Pendamba Mawar said...

xsetuju!! diorang memang sombong! haha


saya akan tetap tak setuju kalau ada orang lain tak setuju.hikhik .. kena faham visitor diorang berapa dalam sehari.. jadi nk layan semua memey xmampu la..:P

yuyu Zulaikha said...

alamakkk. hmm.. yuyu blogger biasa je la.. tak layak lagi jadi femes :'(

ape pun, kadang kadang, dorang tak sombong, mungkin ada sebab sendiri :)

keep on good writing sayanggg <3

BEN ASHAARI said...

masa kita belum sampai .. bila dah berada di situ , kita akan faham mengapa mereka begitu .. kenapa dan mengapa mereka bersikap begitu .. pengalaman dan masa mendewasakan kita semua ..

insyaAllah .. kita akan rasa jika ada usaha ..

ayuna ayuni.. said...

pendapat kita same je.

mungkin ada yang pikir negatif. tapi, kena ingat lah...pemikiran negatif tu tak kan kemana...

segala yang kita dapat atas usaha masing2....

:)

I am...izuan said...

http://izuan-izuan.blogspot.com/2011/10/i-am-kena-tag.html


cool gila kereta!!!nice

Lyssa Faizureen said...

HEHE . Lyssa mana de femes ler . Biasa lah tuh . adat dunia . Femes tuh pada nama saje . Buat per nak kejar populariti . Orang tak sombong ngn kita . buat per kita pulak nk jadi sonbong . Sombong tak bagi ape2 faedah pun . kan > kan ? =)

BTW , thnxx sebab ada jugakk nama Lyssa terselit . peace ^_^v

cik wanie Lovela (CWL) said...

kereta tu smart suka!

al_hakim said...

untunglah kalau ade no plat mcm tu

..cik gugu.. said...

betol.. slalunya blogger pemes ni low profil.. lau x low profil tu means x pemes lah.. kerek.. heee~

nurdani said...

setuju dengan abang ben

▪littleimie▪ said...

best lar ramai blogger femes comment kat sini :D

▪littleimie▪ said...

best lar ramai blogger femes comment kat sini :D

eddie yustin said...

salam...yang pasti hidup tak payah sombong-sombong..tegur je mereka insyAllah pasti mereka ni akan membalasnya. (cerita daripada pengalaman)

onie said...

saya tak femes pong... yang femes tu bajet macam diri dorang dah serupa dato siti dah,padahal idak pon... dato siti femes gak tapi tak sombong, maybe busy lah tu depa tu T_T

hafiz hafizol said...

NIe nak kene copy paste nie entri nie.. Hu ha huhahahaha

BeaN MorENo said...

sayapun ada cita-cita nak jadi femes...tapi belum sampai masa kot

Nur Misnan said...

Bukan semua blogger fampus begitu. Masa mereka terhad hingga post2 semua dalam jadual. Namun sebagai blogger yang menghormati pembaca2nya, kita harus hormat akan komen2 yang mereka tinggalkan..

Sebaiknya replylah komen mereka walaupun sepatah ayat... itu lebih bermakna...

Anonymous said...

salam..suka entry ni,gempak kot ..ekekekeke

hisyam said...

salam..saya setuju mereka femes kerana mereka usaha,juga masa yang mereka habiskan.