Monday, October 17, 2011

Berjaga-jagalah


apa kes awal2 entry da tunjuk kaki?? *sebanarnyanaktunjukjarikaki* , mesti korang tertanya-tanya kenapa kan , title pun "berjaga-jagalah" . 0kay perempuan2 sila ambil tempat depan-depan , orang lelaki nak bce pun boleh jugak , ini kerana ianya berkaitan dengan anda juga . wakakaka..

siapa (perempuan) kat sini mempunyai jari kaki yang panjang 2,3,4 inci ?? eh,eh jangan angkat tangan.. nanti orang lelaki tahu . hahaha. okay meh sini nak cerite .. Auliyya ada seorang membe , yang mempunyai jari kaki panjang2 macam di atas nih , suatu ketika dahulu dia pernah bekerja sebagai cashier di sebuah pasaraya *ayatskema* . bos tempat dia kerja tuh seorang lelaki dan berbangsa cina . okay , bila dah hari-hari membe Auliyya ni pergi kerja , si bos niw ternampak jari kaki dia . well bos tu terkejut dan mulai merapat-rapatkan dirinya dengan membe Auliyya nih . hadoi banyak betul membe Auliyya - membe Auliyya . Auliyya bagi nama  *sicantik* lah .. huhu .

Okay sambung cerita . sicantik ni pun peliklah , apa pasal bos tu makin rapat ngan dy . Korang tahu siap anta MMS gambar kaki ag . Nak bagi hadiah kasut lah .. tak ke pelik ? mesti lah ada something kan ? korang tertanya2 tak ? yang lelaki kenapa senyum-senyum tuh ? korang tahu tak sebab ape ha?

hah yang lagi menggerunkan .. si bos nih suh si cantik anta gambar jari kaki dia . bos ni nak tengok sebab dia kata dia suka . gila ke ape ? Auliyya pun tak tahu kenapa , tapi bg Auliyya orang pempuan ni kena lah berjaga-jaga . tu sebab Allah dah tetapkan kaki kita tuh salah satu daripada aurat yang kita kena tutup .

Ape yang Allah wajibkan semuanya bersebab kan?
jadi berjaga-jagalah..


tapi , tertanya-tanyalah .. kenapa ek si bos tu suka ?
orang lelaki boleh jawab ?


23 comments:

PinKy MoMMa said...

hukhukhuk bahaya ni kalau yang pandai pandai ni ;)

so sila sorok jgn kasi org nampak hehehe..

Junk said...

giler pelik suka tengok jari kaki.. xpaham aku.. hahahaha

noraauliyya said...

@PinKy MoMMa : tu lah sis , kena sorok ni .

noraauliyya said...

@Junk : den pon tak tau konapo ha ..

asTaNa iMpiaN said...

tak paham ler...pe motif dia suka kaki pmpuan tu ek?? =='

audiidamerczzz.blogspot.com
follow me ;)

ILA HonEyBuNNy said...

kenapa eh....

tertanya2 jugak ila...tapi rasa lelaki tgk kakai perempaun mmg ada sbb kan....

masz amysya said...

obses kaki la 2?gerun tol la..

Pendamba Mawar said...

pelik!haha

khairul akmal bin azman said...

sebaik2 manusia da allah cipta kita


so kita kene appreaciate la

Mila Ahmad said...

jari kaki xpenah tahu lak tapi tgk tumit kaki taula..saya pulak kaki kecik xbalance dgn badan -.-'

Aiisyah Gazali said...

lelaki kalau tengok perempuan, mesti ada sbb... lelaki je tau apa sbb die..

RinsyaRyc said...

<---pakai stoking.. Alhamdulillah.. ^^

Chegu said...

Hati2 beb, kat dunia ni ade macam2 penyakit, psyco mamat tu, mungkin jiwa dia sakit skit, org mempunyai pelbagai bentuk nafsu, so nasihat saya, hati2 la ye

aleen aiden said...

haik,bos die ni sangat pelik.suke kaki pompuan.hi3

hanaahmad said...

die obses dengan kaki barangkali. hik3

ila said...

kenapa2?
cecite

x tau pape

Mish eika :) said...

cantek sgt kott ! haha

aiEz said...

lain mcm jer bos dier tu...jadi pd yg wanita diluar sana,sama2 jaga aurat semua..aurat ni pulak bukan pd perempuan jer,lelaki pun sama..tp perempuan lebih sedikit..jd berhati2 lah ye..:)

zOeY zAu YaH said...

ada nama saintifik kalau x slh untuk org yg ska jari kaki..eeee takut...

admin said...

jom layan citer baru kat sini - http://jomwayangku.blogspot.com

✿ Myra ✿ said...

erkk...ada apa pada jari kaki yer

Pondok Usang said...

nak bg jawapan ape eh...

azie Cheesy said...

bahaya tol..huhu..