Friday, October 21, 2011

apa kes ?


Perkara ni selalu terjadi pada Auliyya , selalunya yang buat ni blogger baru la (bukan semua) , taktik kotor nak tingkatkan follower , tinggal jejak kat shoutbox kata follow . tapi dekat widget follower xde pulak dia . APA KES?? ni yang nak humban dengan batu belah batu bertangkup ni (marah  grrrrrr). macam mana orang nak follow dia ? betul tak .. jadi yang tak perasan tuh , follow je la .

Auliyya marah , bukan bermaksud Auliyya nak sangat-sangat orang follow Auliyya, tak.... kalau follower je ramai , datang komennye tak , singgahnya tak , buat apa kan .Tak suka la tipu-tipu ni . Ikhlas tu penting .

Bagi Auliyya lah , Auliyya suka blogger yang follow Auliyya senyap-senyap . Maksudnya tanpa bgi tahu dekat shoutbox or comment . tengok-tengok dah ada kat Follower box . that's mean dia tak minta di follow balik n dia follow kita sebab suka dengan gaya penulisan kita (mungkin) . jadi dengan pantasnya sepantas Clark kent, Auliyya cari blogger tuh n follow dia balik tanpa bg tahu dia jugak. (menghargai follower)

So , jadi , maka dengan itu , amma (bahasa arab *sama je maksud*) .. kalau nak orang follow kita , jangan guna taktik kotor tuh . Follow je betul2 , jangan main tipu . ALLAH marah .. lagi satu , jangan paksa orang follow kita . Amboi bila dah follow orang , dia tengok orang tu tak follow dia balik terus dia unfollow . bijak...bijak...(siapa makan donut dia la yang terasa manisnya) . 

Ape-ape hal pun, buat baik di balas baik .


p/s : lepas ni mesti ramai yang follow Auliyya senyap-senyap ( alamak ! mati aku ) 


10 comments:

Pendamba Mawar said...

follow senyap2..hehe

ps:lagu d'gyta kerana ku syang kamu

cik wanie Lovela (CWL) said...

saya folow xsuka bg tawu

cik aisha said...

ramai yg menggunakan taktik tersebut...;(

Noor Anis said...

yup ~ sy pom selalu ditipu. kate follow tp xfollow pom.. it's okey la kn .

khaifaiz said...

agaknya dia maksudkan follow tu ikut ke blog awak.. mcm follow me tu...

noraauliyya said...

haha

Nazirah said...

tak ikhlas la tu nak ber-blog..

bloghok said...

humban je

saya said...

hye.bukan nk bgtaw kite dh follow awk,just nk bgtaw kite pon ade mix pakistan :)

yan_n.i.m said...

pernak kene jugak camtuh..! :P